De tweede lockdown heeft lang geduurd en was zwaar. Gelukkig zien we dat er langzaamaan steeds meer versoepelingen komen. Het lijkt erop dat we deze zomer ook weg kunnen gaan en eindelijk weer eens een andere plek kunnen bezoeken. Speciaal hiervoor hebben we gekeken naar de mooiste plekken van Europa. Plekken die je met de auto, openbaar vervoer (zoals met de trein) en met het vliegtuig kunt bezoeken. Zo kun je zelf bepalen wat je liever hebt. 

  1. De bekende streken van Frankrijk

Vertoeven in de Franse streken is iets wat je als Europeaan zeker een keer moet doen! Geniet van de prachtige natuur, het heerlijke eten, Franse wijnen en meer. Zo kun je ook prachtige accommodaties vinden zoals Villa Provence of een knusse Airbnb. We hebben hieronder een aantal bekende streken op een rijtje gezet voor je: 

  1. Côte de Granit Rose
  2. Gorges du Verdon
  3. Mont Blanc
  4. Étretat
  5.  Ille d’Oleron 

Zo zijn er nog veel meer streken die je in Frankrijk kunt bezoeken. Kijk vooral online naar bekende streken en wat je er kunt doen. Op deze manier vind je al gauw je eigen favoriet. 

  1. Warme landen in Europa 

Ook in Europa kunnen we het gehele jaar door genieten van prachtig weer. Dit geldt natuurlijk niet voor ieder land, maar er zijn een aantal landen waar het over het algemeen het hele jaar lekker weer is: Spanje, Griekenland en Italië. Wil je een keer naar Italië? Ga eens naar Toscane! Een historische stad met veel natuur. Bezoek de boerderijen en kom tot rust in de weilanden. In Spanje raden we aan een keer naar Andalusië te gaan. Het is hier heerlijk weer waar je ook kunt genieten van de tapasbarretjes en mooie cultuur. In Griekenland raden we natuurlijk de eilandgroepen aan! Denk hierbij aan plekken zoals Santorini, Mykonos en meer.

  1. Hoe zit het met de maatregelen? 

We weten inmiddels dat de maatregelen per land en soms zelfs per provincie / staat kan verschillen. Lees je daarom goed in van tevoren. Zo hoef je op dit moment geen PCR test te doen wanneer je naar de Canarische Eilanden gaat, maar moet je wel een PCR test doen wanneer je naar Spanje gaat. Het lijkt erop dat we over een tijdje nog makkelijker kunnen reizen wat betekent dat je meerdere plekken kunt bezoeken. Zo kun je al snel weer een roadtrip plannen! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *