De Nibelungschat in de Rijn Mythen over begraven rijkdommen bestaan ​​al eeuwen. Verhalen over piratenschatten waarvan wordt gezegd dat ze in scheepswrakken liggen of begraven liggen op een klein eiland in de Stille Zuidzee trekken elk jaar avonturiers aan. Maar goud en juwelen zouden niet alleen in verre oorden moeten sluimeren. Er wordt gezegd dat schatten wachten om ontdekt te worden in Duitse wateren.

Er is geen andere schat in Duitsland met meer legendes dan de Nibelungen-schat. Volgens de mythe heeft Hagen von Tronje 144 wagonladingen goud uit het landhuis in Worms gehaald en op een onbekende locatie in de Rijn tot zinken gebracht. De oorsprong van het verhaal is het heroïsche epos “Das Nibelungenlied”, dat een onbekende auteur aan het begin van de 13e eeuw schreef. Daar staat: “Hij heeft hem laten zinken in de Rijn bij de Loche” – velen vermoeden dat de plaats achter de verklaring Lochheim is, 20 kilometer van Worms. Sommige onderzoekers richtten zich op de “zwarte plek” bij Gernsheim. Het is de scherpste bocht in de Rijn. Duikers hebben de site verschillende keren doorzocht, maar de schat is tot op de dag van vandaag niet op te sporen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *