Duitsland Er is nog veel beweging in de individuele beslissingen van de verschillende staten in het Alpengebied. Maar één ding lijkt al duidelijk: er komt in 2020/21 geen normale winter voor skiërs – behalve in Zwitserland. Dat is momenteel het geval in de afzonderlijke landen.

Een start van het skiseizoen op lokale pistes is momenteel niet in zicht. De liften blijven gesloten. Het zogenaamde “lockdown light” werd aanvankelijk verlengd tot 10 januari door de premier in overleg met bondskanselier Angela Merkel (66, CDU). Markus Söder (53, CSU), de regeringsleider van Beieren, verklaarde dat ook de skiliften in Beieren zullen worden getroffen. Het is duidelijk dat deze niet geopend kunnen worden. Het is echter mogelijk om elders in de bergen te verblijven om te wandelen, langlaufen en dergelijke.

Oostenrijk gaat zijn eigen weg, maar alleen voor de lokale bevolking. De regering in Wenen maakte bekend dat skiën vanaf 24 december in het hele land weer mogelijk zou zijn. Er is echter een quarantaineverplichting van tien dagen voor mensen die vanuit Duitsland binnenkomen, inclusief dagtoeristen. Deze maatregel is geldig tot 7 januari. Skiën voor Duitsers in Oostenrijk is dus voorlopig de facto niet mogelijk. Dagtoeristen uit Oostenrijk moeten bijvoorbeeld tien dagen geïsoleerd zijn als ze terugkeren naar Beieren. Italië heeft lang aangedrongen op een Europese regelgeving. Het doel was om ervoor te zorgen dat de skiliften in de hele EU voorlopig gesloten blijven. Omdat individuele staten, zoals Oostenrijk, echter niet deelnamen, moesten ze het nu nationaal alleen doen en de volgende eenvoudige verordening goedkeuren. Alle skigebieden zijn tot en met 6 januari gesloten. Ook geldt voor alle buitenlandse toeristen een quarantaineverplichting van 14 dagen. Dit heeft geen invloed op de avondklok, die al bestaat van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *