Vastgoed-REIT Gesina blijft waarschijnlijk een dividendfavoriet met 4,4%. Op de vervaldatum van vandaag en zonder nieuw nieuws over het verwachte economische stimuleringspakket van de VS, mist de QIX Dividend Europe Index vrijdag een nieuwe impuls. In de middag is het nagenoeg ongewijzigd op 11.170 punten. Ondanks de verliezen van Corona wordt drankenproducent Diageo nog steeds beschouwd als recessiebestendig en dividendconstant dankzij sterke premiummerken. Kantoorvastgoedmanager Gesina kondigt het herstel van de verhuuractiviteiten in Parijs aan en bevestigt de vooruitzichten voor 2020.

Gezien de aanhoudende goede stemming, zijn de aandelen van Diageo op vrijdag verder gestegen in de dividendindex na het recente koersherstel en staan ​​ze momenteel op 32,70 EUR. De Britse fabrikant van premium alcoholische dranken is een van de belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven in de branche, en niet alleen vanwege zijn verkoopomvang en marktkapitalisatie. De portefeuille omvat ook bekende en exclusieve merken zoals het traditionele Guinness-bier, Johnnie Walker, Bailey’s en Smirnoff. De coronapandemie heeft echter ook een niet onaanzienlijke impact op de omzet bij Diageo, aangezien met name de sluiting van bars, pubs en restaurants over de hele wereld tot aanzienlijke omzetverliezen leidde. De drankenproducent moest immers een daling van de wereldwijde verkoop van 9% accepteren voor het boekjaar 2019/20, dat eindigde in september. Voor de Britten, die in meer dan 180 landen aanwezig zijn, is de scherpe inzinking waarschijnlijk van korte duur. Omdat de vraag naar alcoholische premiumproducten weer snel zou moeten normaliseren na de huidige lockdown, vooral in Europa. De belangstelling van mensen voor sociale contacten en persoonlijke ontmoetingen op geschikte locaties is simpelweg te groot. Onlangs kwam Diageo met zijn merkassortiment, dat naast whisky en wodka ook verschillende soorten tequila en gins omvat, in ieder geval met een jaaromzet van 16 miljard GBP, wat neerkomt op ongeveer 39% van alle alcoholische dranken die in de wereld worden verkocht. In wezen is het aandeel echter nog steeds de moeite waard om te kopen, aangezien investeerders een recessiebestendig bedrijfsmodel kopen met een extreem robuuste bedrijfsportefeuille. Het enige nadeel zou echter de huidige P / E-ratio kunnen zijn, die in 2021 uitkomt op 26. Gezien het constante dividendrendement, dat de afgelopen jaren meestal meer dan 2% opleverde, kon dit argument niet meer zo zwaar wegen. Maar uiteindelijk is Diageo een van de meest stabiele Britse bedrijven, en dankzij zijn brede werkterrein maakt het niet uit hoe het Brexit-hoofdstuk uiteindelijk eindigt. De QIX Dividenden Europa is een aandelenindex die zich richt op stabiele en betrouwbare dividendbetalers in Europa. In de index zijn 25 Europese aandelen opgenomen die ervoor in aanmerking komen volgens een vastgestelde en bewezen set regels. Naast een hoog dividendrendement houden de regels rekening met fundamentele criteria zoals dividendcontinuïteit, dividendgroei of winstgroei. Ook technische aspecten zoals stabiele prijsontwikkelingen met lage volatiliteit worden in de ranglijst meegenomen.

In de huidige marktomgeving staat het Gecina-aandeel echter in het rood in de dividendindex op 126,50 euro. Na de virusgerelateerde inzinking in maart / april neigen de aandelen van het Franse vastgoedbedrijf, dat als REIT op de beurs is genoteerd, nogal onspectaculair zijwaarts. Het is echter een van de leidende bedrijven in Europa, aangezien het voornamelijk gespecialiseerd is in de ontwikkeling en verhuur van kantoorruimte, woningen en studentenappartementen in en rond Parijs. Halverwege het jaar werd de portefeuille van Gesina, inclusief kantooractiva en momenteel 9.000 beheerde appartementen en, meest recentelijk, jaarlijkse huurinkomsten van 673 miljoen euro geschat op bijna 20 miljard euro. De vastgoedbeheerder hecht veel waarde aan duurzaamheid, eerlijke huurprijzen en leefbaar wonen in de grote stad. En volgens het bedrijf zorgt het momenteel voor meer dan 100.000 klanten. Door de verspreiding van de pandemie in Frankrijk werd Gesina’s bedrijfsmodel ook belast door de langdurige stilleggingen van het land. Ondertussen is de situatie echter weer verbeterd en kon het management zelfs een kleine stijging van de huurinkomsten melden van 2,7% tot 496,9 miljoen euro voor de eerste 9 maanden. De belangrijkste bijdrage hieraan waren echter de voltooiing van bouwprojecten en de aanhoudend lage leegstand in Parijs. In sommige gevallen heeft Gesina echter uitstaande commerciële huren verlengd om kleine en middelgrote zakelijke klanten te ondersteunen met hun zakelijke verliezen van de afgelopen maanden. Vanwege het stabiele verhuurbedrijf van de vastgoedontwikkeling

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *