Hoewel Sunweb Group in juni 2019 een overeenkomst heeft gesloten om de touroperatoractiviteiten van Corendon in Nederland en België en Corendon Dutch Airlines over te nemen, en de regelgevende instantie ACM haar goedkeuring heeft gegeven, ziet de reisorganisatie hier nu vanaf.

De reden hiervoor is dat de voorwaarden voor het sluiten van de transactie niet voor de zogenaamde long hold datum konden worden vervuld. Sunweb Group en Corendon zullen doorgaan als twee afzonderlijke bedrijven met verschillende aandeelhouders.

We betreuren het dat we deze aankondiging doen, want de Sunweb Groep heeft veel tijd en middelen geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken”, aldus Mattijs ten Brink, CEO van de Sunweb Groep, in een verklaring.

In hoeverre de problemen van de reissector een rol hebben gespeeld in dit besluit is niet duidelijk. Ten Brink erkent dat de corona een aanzienlijke impact heeft op de hele reisindustrie.

Corendon schijnt onaangenaam verrast te zijn en dient een bevelschrift in, dat op 23 november zal worden uitgevaardigd.

ACM had geen problemen met de overname. De regelgevende instantie onderzocht de concurrentie in zonnerondes rond de Middellandse Zee, met name in de zogenaamde pakketreizen. ACM concludeert dat er na de overname voldoende concurrentie zal blijven bestaan, ook al zal het aantal grote touroperators dalen van drie naar twee. Naast Sunweb corona en Corendon is TUI corona een grote concurrent en zijn er verschillende kleinere aanbieders van pakketreizen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *