NMBS-topman Jo Cornu legt de werknemers die de voorbije dagen deelnamen aan wilde stakingen een financiële sanctie op van 12,5 euro. Ze krijgen ook een strenge vermaning.

De directie van de spoorwegmaatschappij NMBS legt sancties op aan de werknemers die de voorbije dagen aan de wilde stakingen deelnamen in La Louvière, Charleroi en de regio Luik. In totaal gaat het om een honderdtal mensen. Ze zullen een strenge vermaning krijgen en een eenmalige financiële sanctie van 12,50 euro. Zo meldt NMBS in een persbericht.

Ze krijgen ook hun niet gepresteerde uren niet betaald. ‘Het is onaanvaardbaar dat enkele spoorwegmedewerkers geheel straffeloos de dienstverlening aan onze klanten verstoren, het imago van ons bedrijf onherstelbare schade toebrengen en het sleutelbegrip van openbare dienstverlening, wat deel uitmaakt van de basisopdrachten van NMBS, compleet miskennen’, aldus de spoorwegmaatschappij.

NMBS-topman Jo Cornu noemde de acties van deze week in Wallonië ‘niet spontaan, maar georganiseerd’. ‘Ze zijn compleet zinloos, hebben desastreuze gevolgen voor de reizigers en brengen het bedrijf schade toe’.

De acties van de minder dan 200 spoorwegmensen zorgden volgens de NMBS voor de afschaffing van 551 treinen, voor 8.018 minuten vertraging op 681 treinen en hadden een impact op minstens 160.000 reizigers. De socialistische vakbond ACOD Spoor had gevraagd om geen sancties te treffen, uit vrees voor een kettingreactie.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *